fredag den 31. januar 2014

Lindesnes Camping nr. 4 - Kvås Fossen

Der er meget at opleve lige omkring Norges sydligste campingplads, Lindesnes Camping:  En af de ting man skal se er Kvåsfosssen, et fint vandfald, der ser forskelligt ud hver gang man kigger forbi. Her er et par stemningsbilleder fra september.

 
Kvåsfossen ligger lige ved landevejen, med en lille parkeringsplads.
 
 
Der er et dejligt frodigt område, men det gør det også svært at fotografere så man kan se hvor stort vandfaldet er.
 
Kvåsfossen ligger ved Lyngdal. Hvis du vil finde Kvåsfossen på Google Maps kan du klikke på dette link

 
 

 
 



 

torsdag den 30. januar 2014

Lindesnes Camping nr. 3 - Lille Havn

Når man forlader Lindesnes Camping - Norges sydligste campingplads - og går til venstre (her er sikkert ikke brug for bil), så når man inden for 3-4 minutter ned til Lille Havn.

 
Det er ikke helt nemt at beskrive. Jeg tror for en gangs skyld, at jeg vil lade billederne tale for sig selv. Så de kommer her. Men en ting er helt sikkert, at har man været her en gang, så vender man tilbage, hvis man får muligheden for det.











tirsdag den 28. januar 2014

Lindesnes Camping nr. 2

Lindesnes camping er Norges sydligste campingplads. Her er hytter i forskellige størrelser og campingplads med fine servicebygninger med bad, toilet, køkken og opholdsrum, her eer meget rent og pænt alle steder. Der er legeplads, kiosk og internet på pladsen.


Det er ikke verdens største campingplads, men der er pladser til campingvogne, autocampere og telte, og der er hytterne, som ligger ude i tærrenet. Herunder ser man ned over området for campingvogne, autocampere og telte

 
Man kan lige se at området går helt ned til vandet, hvor man kan leje både og tage ud med. Mange kommer her for at fiske.
 
 
Hytterne har  forskellige størrelser. Fælles for alle hytterne er at de er så charmerende, hyggelige og godt indrettede. Der er en type med 1 soveværelse + hems, køkken og bad, der er parabol til TV og med lidt held rækker campingpladsens internet rundt til hytterne. Billederne herunder stammer fra sådan en hytte. Alle hytterne har træterrasser ned møbler.


Hytterne i den størrelse har ikke spisebord, man hygger sig i sofagruppen eller sidder ude i godt vejr.
 
 
Herunder den hyggelige hems med 3 sovepladser


På Lindesnes Camping er der også store hytter med 3 eller 4 soveværelser. De største hytter med 4 soveværelser er i to etager, øverst 3 soveværelser, nederst 1 soveværelse, 2 badeværelser, vaskerum, sauna, stor stue og køkken område, brændeovn, alt i køkkeninvenar, også opvaskemaskine ;-). Det her er norsk hyttestemning når det er allerbedst og med alt det udstyr man kan drømme om.
Hytterne på Lindesnes er super velholdte, hyggelige og alt er midst lige så rent som vi kender det hjemmefra når forårsrengøringen lige er ovestået. Her skal man ikke bruge første feriedag på at gøre rent. Her kommer lidt stemningsbilleder



 




mandag den 27. januar 2014

Så blev det vinter

Endnu et morgenbillede med solen over Lillebælt. Så forskelligt det kan se ud i løbet af 2 uger.
 
 
For en uge siden så det sådan ud:
 
 
og for 2 uger siden så det sådan ud:
 
 

søndag den 26. januar 2014

Lindesnes Camping, nr. 1

Vi fik vores campingvogn i 2012.
Inden da brugte vi også campingpladser. Og skal jeg se tilbage på den campingplads hvor vi har overnattet flest gange, så er det Lindesnes Camping i Norge. Her har vi lejet hytter op mod 25 gange.
Peter Tora Gabrielsen og hans familie driver her en helt fantastisk lille campingplads. Den vil jeg fortælle mere om i de næste dage.

 
til Lindesnes, herfra er der 2.518 km til Nordkapp. vi er på Norges sydligste punkt
 
 
Jeg skal i billedarkiverne for at finde de bedste fotos, som viser, hvor dejligt et sted Lindesnes er. Så kig forbi igen de næste dage. Brug dette link,  hvis du vil videre til Lindesnes Campings hjemmeside nu.
 

fredag den 24. januar 2014

Fra walkie talkie til moover

På vores første campingweekend på Egtved Camping (fordi Egtved ligger så tæt på vores hjem, at vi lige kan smutte hjem efter det vi har glemt), begyndte det allerede at dæmre for mig, der er en ting ved camping jeg simpelthen ikke bryder mig om.
Det drejer sig om at få campingvognen parkeret ind på plads. I Egtved havde vi bestilt en af de dejlige udsigtspladser, højt beliggende med en dejlig udsigt over søen. Da mange gerne vil bo sådan, er pladserne små. Man kommer til sin plads ved at bakke hen til den plads man har fået tildelt, og så nærmest parallelparkere campingvognen ind på plads. Rundt om skal man forholde sig til en velvoksen hæk, diverse træer, naboernes fortelte og biler, samt alt det andet der kan gå galt i sådan en manøvre.
Nu var vi faktisk godt forberedte, takket være ham jeg deler campingvogn med, som har hele kørekortet fuld af stempler, og desuden havde investeret i et sæt walkie talkie, som jeg havde fået kursus i at betjene.
Det gik også helt fint med at tale og høre, så på den måde lykkedes kommunikationen fint, men så gik det galt: Du skal længere til højre, hov, det var for meget, lidt til venstre, stop, du er kørt ind i hækken. Jeg har aldrig været i stand til at parallelparkere noget som helst, jeg fik kørekort uden overhovedet at have forsøgt mig. Det skyldes at jeg tog kørekort til lastbil, og den skal man ikke kunne parallelparkere. Jeg har siden truet med at jeg ville øve mig i gårdspladsn ved hjælp at nogle store papkasser, men det er ikke blevet til noget endnu. Og det kan selvfølgelig godt være en del af årsagen til, at jeg heller ikke er i stand til at dirigere andre, når de skal parkere.
Da jeg fandt ud at at der findes en ting som en moover, var jeg ikke i tvivl om, at sådan en er en nødvendighed, for at vi kan undgå dårlige nerver, skrammer i campingvognen og skilsmisse i utide.
Mooveren har også løst det problem vi flere gange har haft med at vores Folkevogn Transporter ikke kan trække campingvognen på en fedtet græsplæne (pløre), faktisk kan den heller ikke køre uden campingvogn under sådanne forhold, som jo er hel normal hverdagskost på campingpladserne i vinterhalvåret (som varer noget mere end et halvt år). Vi har flere gange været glad for hjælp fra naboer med 4-hjulstræk.
På billedet herunder ser man mooveren inde under campingvognen

 
Her kan man se den "rulle" der bliver kørt ind mod hjulet.

 
Med sådan en fjernbejening behøver man dårligt nok en manual

 
Nu kan vi sætte campingvognen af hvor bilen har fast grund under hjulene, og lade mooveren klar resten.
Campingvennen Svend Aage var ikke i tvivl om at vi skulle have en Enduro Premium med elektrisk til- og frakobling. Så det blev sådan en, og vi har ikke fortrudt den et øjeblik. Vi købte den hos Fricamping Tarp i Esbjerg

onsdag den 22. januar 2014

Skorsten til vintervejr

Så har posten været her med det stykke skorsten vi skal bruge til forlænge Adriaens normale lave skorsten. Det ekstra stykke kan lige skrues på, og af igen, efter behov. Det skal være med til at forhindre at skorsten bliver dækket af sne i løbet af natten.


mandag den 20. januar 2014

Endnu en morgen ved stranden

Her ude i naturen er der ikke to dage der er ens. Begge fotos er taget ved 9 tiden om morgenen, med en uges mellemrum i januar




Kan du huske Daells Varehus katalogerne

Det var en oplevelse som barn at bladre i katalogerne fra Daells Varehus. Sommerkjoler, julepynt, legetøj og også campingudstyr. For mig var det en spændende bog, der kom med posten nogle gange om året. Hvis det er campinglivet dengang du gerne vil udforske, så gå efter feriekatalogerne. Her er forsiden fra 1960. Allerede i 1930 kan man finde feltsenge og spidstelte. Du kan finde alle katalogerne hos Det Kongelige Bibliotek. 

Ferie katalog 1960

lørdag den 18. januar 2014

Klistermærker til campingvognen

Som jeg tidligere har skrevet om her har jeg fra starten ment at min Adria (og de fleste campingvogne forresten) trænger til at blive peppet lidt op udvendigt.  Klistermærkerne med mine egne fotos er jeg meget glad for. Derudover er Adriamærket på forenden skiftet ud, det gamle var helt solbleget. Jeg bestilte et hvidt skilt med det røde logo og den blå tekst hos et skiltefirma for ikke ret mange penge, derefter klippede jeg selv bogstaver og logo ud og brugte den hvide baggrund til at mærke placeringen op med blyant. Det kom til at se sådan ud

 
De små grå blomster på ruden må jeg huske at skrive om en anden gang.

torsdag den 16. januar 2014

Gulvtæppe i soveværelset

Adriaen har et fint gulv, selv om den er 12 år gammel er linoleumsgulvet uden skrammer. Det er sådan nærmest træfarvet, og praktisk er det med et glat gulv der lige kan tørres over med en fugtig engangsklud fra Lidl, og så er der ikke et sandkorn eller et flug tilbage efter 2 minutter.
Sådan er det jo ikke med et tæppe. Men da vi også bruger campingvognen i de kolde perioder, og ikke har gulvvarme, fandt jeg en tæpperest og klippede det til. Det er det ensfarvede blå man lige kan se til venstre. Den ensfarvede blå rest blev købt med hjertet og ikke med hjernen. Næste gang der skal laves tæppe til Adriaen skal det være sådan praktisk-nistret i farven, så man ikke ser enhver franskbrødskrumme. Alle der har prøvet at klippe et væg-til-væg tæppe til i en campingvogn ved at det er bøvlet og det tager tid. Man kan jo købe sådan et færdigt. Men jeg vil gerne spare hvor jeg kan og så er jeg kreativ på sådan en måde at jeg tænker, hvor svært kan det være, det laver jeg lige selv. Næste gang bliver det nemmere, nu er skabelonen på plads.
Det blå tæppe dækker hele gulvet, bortset fra det lille stykke ved siden af sengen. Men nu har jeg klippet 4 tæppeprøver til så de lige dækker det område, farverne er grå/grøn/blå, og jeg synes det passer fint. Lidt tape på bagsiden holder på samlingerne. Tæppeprøverne koster 5 kr. stykket, så der kan blive råd til at skifte det ud når jeg får lyst til det. De lidt underlige cirkelformede striber et noget min lille Canon har fundet på. De er der ikke i virkeligheden.
Så nu mangler der kun et lille tæppe under spisebordet, sådan et tykt uldent et kan man varme tæerne på. Det er vigtigt, så det vender jeg tilbage til lidt senere.
 

tirsdag den 14. januar 2014

De bedste LED pærer til campingvognen

Da vi fik vores Adria var der halogenpærer i overalt. I lampen over spisebordet, i emhætten, i de 4 læsespot, over håndvasken og i den udendørs lampe. De blev alle rædsomt varme. Jeg hader ideen om at sådan en måske, hvis der er uheldige omstændigheder tilstede, kan sætte ild i en campingvogn, og i øvrigt brændte man sig, hvis man rørte ved dem. Vi bestemte med det samme at der skulle LED-pærer i, og så gik jagten ind på de bedste. Kravet var et godt lys, så man kan se hvad man spiser og læse avisen, uden at det blænder og giver et blåligt skær. Resultatet er her

 
Pæren øverst til venstre  bruger vi i lampen over spisebordet, den giver det bedste lys og spreder det korrekt på bordet. Vi har en Le Klint plisseret lampeskærm og denne pære giver også et godt rumlys gennem lampeskærmen. Pæren nederst til venstre har vi også prøvet over spisebordet, men den var ikke så god der, den lyser mere som en spot ned på midten af bordet,  den er nu monteret i den udendørs lampe.
Pæren øverst til højre bruger vi i de 4 læsespot.
Pæren nederst til højre bruger vi slet ikke, men den samme, bare med 9 dioder bruger vi i emhætten og over håndvasken (den lille med 6 dioder er så bare med som reserve). Man skal huske at måle diameteren der er til rådighed, så de pærer man får købt kan være der, desuden kan denne type fås med ben ud til siden som her, eller med ben bagud.
Den enkelte pæres forbrug ligger fra 1,2 til 2,5 Watt. Tænder vi alle pærer samtidigt har vi et forbrug på 20 Watt, det havde vi før for hver halogenpære. Vi kan på batteriet have alle pærer tændt i mere end 50 timer. Hvis der afregnes strøm efter måler på campingpladserne er der jo også lidt sparet der. Og med et lavt forbrug kan man måske spare eltilslutning på pladsen og klare sig på batteriet, det kan give en stor besparelse hvis man camperer meget.
Vi har købt pærerne hos Matronicx og Harald Nyborg

søndag den 12. januar 2014

Tidlig morgen i januar

En tidlig morgen i januar, lige der omkring hvor solen skulle stå op. Ned på stranden og kigge mod øst, men det er for skyet i dag, det bliver lyst, sådan da, men solen ser man ikke direkte. Der er vindstille og mildt, så kommer lyset og med det vind og småregn. Hurtigt et par billeder inden den lille Canon får regn på linsen og så hjem til morgenkaffen.
 



lørdag den 11. januar 2014

På en regnvejrslørdag

Endelig en lørdag hvor der ikke står arbejde på programmet, og hvor jeg ikke skal noget som helst. Har jeg nævnt at jeg har et eller andet kretivt i mig?  Det bryder ud i lys lue sådan en lørdag. På grund af regnen, der siler ned, trækker det mest med indendørs sysler. Jeg har længe haft en blok med 75 store ark karton (216 g) liggende. Alle 75 ark er i forskellig farve.
Jeg har også gået og kigget efter en fin lille model af en campingvogn, som kunne være dekorativ i Adriaen, men enten er det legetøj eller også er det grimt. Så kom ideen, jeg laver da bare selv små modelcampingvogne. Selvfølgelig i karton..

 
Jeg starter med at lave en skabelon til siderne, og klippe 4 stk. som  limes sammen 2 og 2 for at gøre dem mere stabile, det er måske ikke nødvendigt. Jeg tegner op med blyant, så kan eventuelle synlige streger fjernes til sidst.


Jeg laver små blyantsmarkeringer som det ses på billedet herover. Og så er det tid at lave tag-forende-bagende delen. Jeg klipper passende strimmel, som får en lille forstærkning limet på i begge ender i form at et ekstra stykke karton.

 
Så skal der kontaktlim på siderne og på tag-for-bagende, på siderne skal limen på fladen og på tag-for-bagende skal limen på kanten af kartonen. Husk at lade kontaktlimen tørre nogle minutter inden det samles, ellers skrider det fra hinanden igen. Jeg bruger de små blyantsmærker til at få det hele placeret korrekt.

 
For at få bunden plan lægger jeg en telefon på toppen og lade det hele tørre godt
 
 
inden jeg fortsætter med hjul som limes fast indvendigt.

 
og træktøjet, som laves dobbelt og formes lidt krumt mens limen tørrer, sådan at campingvognen kommer til at stå vandret.
 


 
Så kan campingvognen stå selv, og det er tid at lave de små detaljer, som vinduer og dør der laves færdige med de lag de skal bestå af inden de til sidst limes på campingvognen. Og en kofanger med lygter og nummerplade, hvor numeret klippes ud af telefonbogen eller lignende.
Campingvognen, hjul og træktøj skal laves af en passende kvalitet karton, men alle de andre dele kan fint klippes ud af ugeblade og reklamer.
Resultatet af første forsøg kommer så her

 
En af de ting de skal ændres til næste gang er døren, den er havnet i den forkerte side, i hvert fald til danske forhold. Campingvognen er 8 cm lang + træktøj og 4,5 cm høj + hjul.